Accessos directes:

Logotip pam.cat pam.cat

Cercador global de l'AMB

47

Suports

Comitè Unitari Treballadors/es AMB

Promoure una autèntica politica de recursos humans a la Administració AMB

| Autor/a: Comitè Unitari Treballadors/es AMB | 6 comentaris

Tornar

Línies d'actuació:

 1. Establir i implementar, amb la representació del personal, un pla de carrera professional per als/les empleats/des públics/ques de la institució.
 2. Rebaixar al màxim possible la temporalitat del personal. Establir l'objectiu d'un màxim d'un 10% de temporalitat (ara és del 50%) i un pla amb terminis per assolir-ho.
 3. Fixar un compromís per no contractar personal només amb el currículum. Elaborar, d'acord amb la representació del personal, proves tipus d'accés que es facin servir per a totes les contractacions de personal i que la superació d'aquestes proves es tingui en compte quan es convoquin definitivament les places.
 4. Corregir l'aplicació feta a l'ÀMB de les condicions laborals imposades per diferents reial decrets, que ha estat la més estricta del seu entorn i que ha lesionat greument els acords de condicions de treball existents prèviament.
 5. Reelaborar el Pla d'igualtat de la institució i dels organismes que en depenen.

Comentaris

Necessites iniciar la sessió per a poder afegir un comentari.

 • Comentari

  | Autor/a: conxita ruiz cintas

  En el Pla d'Igualtat s'hauria de posar mesures i calendari perquè hi hagués una paritat en els llocs de comandament i titolats superiors Dona/Home, en el ben entès que hauria d'ésser una mesura prioritària que organitzacions mundials com l'ONU, FMI, UE per exemple consideren que perquè aquesta societat esdevingui més sostenible i sociable és absolutament necessària la participació de la dona en els llocs de poder, com administració pública hauríem de donar exemple.

  • Comentari

   | Autor/a: Montse Jardí i Segura

   Totalment d'acord amb aquest comentari!!!

 • Comentari

  | Autor/a: Lluis Carrasco Martínbez

  Caldria establir la possibilitat d'accés a les places de la institució metropolitana, per part del personal funcionari i laboral dels ajuntaments metropolitans.

  • Comentari

   | Autor/a: Montse Jardí i Segura

   Està bé la proposta, i afegiría que es podría facilitar l'intercanvi entre aquestes administracions, ja que totes són administració local.

   Ara sí, demano que es torni a professionalitzar la funció pública, -ara precaritzada, sense indepèndencia i sense els necessaris coneixements de dret administratiu i constitucional, que són uns coneixements mínims i un llenguatge obligatori, ara apartat- i que l'accés normal sigui com ha de ser: amb oposició pública oberta: que la gent estudii el dret corresponent i competeixi en igualtat de condicions per poder tenir una plaça pública. Aquesta és la única manera que es garanteix el Dret a l'Igualat d'oportuntitats, principi consagrat per a la funció pública -sino s'acava creant, com passa, una xarxa de clientelisme i arbitrarietats-, un dret i un sistema oblidat sistemàticament pels poders que justament haurien de vetllar per la seva aplicació.

 • Comentari

  | Autor/a: Josep M Armengou i Iglésias

  Contractacions laborals i drets i deures equiparables a qualsevol altre sector laboral. Reservar una minoria de places a funcionariat, aquelles relacionades estrictament amb l'exercici d'autoritat pública.

  • Comentari

   | Autor/a: Montse Jardí i Segura

   L'administració pública no és com a "qualsevol altre sector laboral"...Segur que no saps -o no vols saber- la diferència que hi ha entre sector públic i sector privat...ha d'haver-hi per força, que n'hi ha per llei i per necessitat. Si no hi hagués diferències...cap poder tindria legitimitat per reclamar ni un sol euro d'impostos als ciutadans!!!! això d'entrada...i la corrupció ja seria total: una absoluta xarxa de clientelismes però amb diners públics!!! no hi hauria garantía mai, i no s'plicaria mai, l'igualtat d'opotunitats per accedir a l'administració pública. I a més, precisament el funcionariat es va crear com a professionals "independents" dels avatars polítics de torn, per evitar o pal·liar abusos de poder i arbitrarietats: per posar una mica de fré al poder polític i que les institucions sempre tinguin un coixí d'estabilitat en benefici del bé comú, no de cap poder polític ni econòmic...casi nada no? ah, si, ja sabem totes les agressives campanyes contra, no solament els funcionaris, sino contra el propi concepte de funcionari...precisament perquè no interesa als poderosos tenir absolutament cap "fre", cap tipus de possible oposició al que vulguin fer, volen barra lliure totalment, i es rodeixen -diuen- de "bons professionals" obedients i gens independents, normalment contractats a dit o presentant simplement un currículum, i els hi posen en "net" tot el que volen...sincerament, per que hi hagi aquest estat de coses, com s'està fent i destruint les administracions des de dins...millor pleguem i que no hi hagi administracions públiques, i que no ens treguin diners per enlloc. Els privats ja ens organitzarem i ens buscarem la vida! I un detallet sense cap importància: tota la legislació de rangs superiors avalen tot el que estic dient. De fet, tot això ho he aprés estudiant una part del dret.