Accessos directes:

Logotip pam.cat pam.cat

Cercador global de l'AMB

6

Suports

AMB

Metròpolis de referència mundial

| Autor/a: AMB | 1 comentari

Tornar
Posicionar l'AMB com a referent en matèria de disseny i planificació d'àrees metropolitanes al món, convertint-la en un espai d'atracció d'intel·ligència i pensament i enfortint la seva posició en el concert internacional.
  • Gestionar la participació de l'AMB a l'Associació Mundial d'Àrees Metropolitanes i de Grans Ciutats (Metròpolis), generant projectes i intercanvis de bones pràctiques.
  • Crear un observatori mundial d'àrees metropolitanes amb la col·laboració de Metropolis, tot impulsant un espai de reflexió, pensament i proposta sobre els reptes futurs de les polítiques metropolitanes.
  • Participar mitjançant posicionaments, documents i debats d'abast internacional rellevants per als àmbits d'actuació de l'AMB com Habitat, localització dels Objectius de Desenvolupament del Mil·lenni, Coop 21, etc.
  • Participar en els processos de consulta i elaboració de la legislació europea que afecta l'AMB.
  • Organitzar missions davant de les institucions europees i d'altres organismes internacionals per tal de defensar els interessos de l'AMB en els temes i debats internacionals que l'afecten.

Comentaris

Necessites iniciar la sessió per a poder afegir un comentari.

  • Comentari

    | Autor/a: Josep M Armengou i Iglésias

    Ja som una metròpoli de referència mundial, que no es pot dir AMB (nom administratiu) sinó Barcelona. Una ciutat d'un prestigi enorme al món, que la gent de fora no distingeix pas si és a l'Hospitalet, a Horta, a Sarrià o a Badalona. Nosaltres sí, i mantindrem, no cal dir-ho, la personalitat genuïna de barris, ciutats i pobles que la constituïm, i la seva millor autonomia. El que ens cal ara és abordar amb fermesa que tot el territori de l'AMB tingui els mateixos nivells de benestar, de cultura, de parcs i jardins, de mobilitat, de serveis municipals, i d'equipaments que els que té Barcelona. Qualsevol nou museu, camp d'esports, auditori, centre de convencions,....cal que s'instal.li a qualsevol de les nostres altres ciutats i pobles, sempre amb bon transport públic. Això ja és ben factible, avui mateix, en unes quantes poblacions de l'AMB. Cal ser ben ambiciosos.