Accessos directes:

Logotip pam.cat pam.cat

Cercador global de l'AMB

6

Suports

Miquel Mulero i Sotelo

Crear corredors verds i més zones verdes grans dins de la ciutat

| Autor/a: Miquel Mulero i Sotelo | 1 comentari

Tornar
 • Crear corredors verds entre els parcs naturals i agraris de l'AMB i de fora de l'AMB.
 • Crear més zones verdes grans dincs l'entramat urbà. De com a mínim la mida del Parc de la Ciutadella. Per treure pressió humana als parcs naturals.

Comentaris

Necessites iniciar la sessió per a poder afegir un comentari.

 • Comentari

  | Autor/a: Montse Jardí i Segura

  Una excelent proposta.

  Sempre es parla de connectar nuclis urbans, però mai es parla de mantenir i/o crear la necessària connectivitat ecològica, la que és verdaderament important per la continuïtat de la vida. Aquesta fita ha de ser prioritària en l’àmbit metropolità: aquesta sí que és una mesura encaminada a fer sostenible la vida, a paliar el canvi climàtic, a favor de la biodiversitat i de la qualitat de vida i salut dels ciutadans (i de la cultura!). Sí, ja toca canviar el xip.
  Els espais naturals que queden són absolutament imprescindibles per a la qualitat de vida, inclús viabilitat a llarg termini, de la vida en les grans ciutats. Collserola, el Garraf-Ordal...són els pulmons de les grans ciutats. S’ha de deixar de requalificar per urbanitzar i protegir el sòl agrícola, el rústic, el forestal, fins i tot, s'han d'ampliar aquestes zones desclassificant com a urbanitzables allà on calgui, que moltes qualificacions no tenen cap sentit...excepte especular amb el sòl, fenòmen que els poders públics han de impedir per imperatiu legal. I s’han d’elaborar plans per recuperar la connectivitat natural, sinò els espais que queden, estan condemnats a deixar d’estar vius per manca d’intercanvi genètic. Una cosa tant obvia com tan oblidada.
  També és necessari garantir a una població tant nombrosa, que tinguin el que és més bàsic: aigua i aliments. Per tant, protegir l’aquífer , el Parc Agrari del Llobregat i resta d’espais agrícoles, també ha de ser una prioritat per les autoritats. Que no ens facin dependre més de l’exterior en allò què és més necessari, perquè és que aquí ja tenim de tot. Només cal valorar-lo, protegir-lo, promocionar-ho.
  Felicito aquesta proposta.