Per aconseguir una metròpolis cohesionada i territorialment equilibrada cal impulsar polítiques i actuacions en l’àmbit de les infraestructures, l’espai públic i la infraestructura verda en sentit ampli: parcs metropolitans, espais fluvials, platges, parc agrari i espais naturals protegits com Collserola, entre d’altres.
Aquestes polítiques públiques han de promoure serveis i projectes en pro d’un territori metropolità més equitatiu, sostenible, socialment just i de qualitat. La majoria d’actuacions consistiran en inversions i manteniment d’infraestructures, equipaments municipals, zones verdes i millora ambiental i paisatgística dels espais oberts.
Ara bé, tots aquests reptes no es podran assolir sense un sistema de finançament adequat per als serveis metropolitans. Així, cal reforçar la fiscalitat pròpia i, alhora, continuar dialogant amb l’Estat i la Generalitat per aconseguir un finançament millor, especialment en l’àmbit del transport públic.
L’accés a l’habitatge social i assequible i la rehabilitació d’habitatge amb criteris d’eficiència energètica i d’accessibilitat continua sent un àmbit central de treball. En aquest sentit, és clau continuar creant habitatge assequible i de qualitat a través de l’Institut Metropolità de Promoció de Sòl i Gestió Patrimonial (IMPSOL), rehabilitar habitatges a través del Consorci Metropolità de l’Habitatge (CMH) i desplegar les diferents promocions de construcció d’habitatge de lloguer social a través de la societat Habitatge Metròpolis Barcelona, SA.
Així mateix, s’impulsarà l’execució de plans, programes i projectes d’abast metropolità de foment de la cohesió territorial a través de l’Estratègia Besòs, es continuaran executant els projectes del Programa integral de barris per a la millora de rendes, s’avançarà en la gestió de les beques menjador i el transport adaptat, i també en la consolidació d’un servei metropolità de gestió de les rondes de Barcelona.
Un dels grans reptes del mandat és el d’impulsar el Servei integral de seguretat amb solucions a escala metropolitana, en què hi participin els municipis amb zones vulnerables, i amb aplicacions i prestacions relacionades amb l’àmbit competencial de l’AMB, com ara el transport públic, l’espai públic, la gestió de les platges o els espais naturals protegits, entre d’altres.
D’altra banda, el canvi climàtic, amb els seus efectes cada vegada més evidents, planteja amenaces imminents per a la resiliència del territori. L’augment de temperatures, de fenòmens meteorològics extrems i la pujada del nivell del mar són realitats que requereixen una acció urgent.
La gestió de l’espai públic esdevé, doncs, una eina cabdal per abordar aquests problemes, mitjançant la qual s’han de fomentar pràctiques sostenibles que contribueixin a mitigar els efectes del canvi climàtic i a adaptar-nos-hi. El Protocol de sostenibilitat per als projectes i les obres de l’AMB és l’instrument que ha de garantir la implementació de criteris ambientals i solucions sostenibles a les actuacions en l’espai públic i els equipaments que promou l’AMB.
Es treballarà per protegir i promoure els sistemes naturals i es preservaran els espais lliures, sobre la base dels grans parcs naturals i periurbans, els parcs metropolitans i urbans, les platges metropolitanes, i els espais fluvials i agraris, com a grans connectors de la biodiversitat del sistema, inclòs el diàleg amb els actors implicats sobre la delimitació de la zona ZEPA en l’àmbit del delta del Llobregat.
Globalment, els reptes metropolitans requereixen una administració àgil, eficient, col·laborativa i que posi èmfasi en el bon govern i el govern obert. En aquest sentit, es continuarà abordant la necessària modernització administrativa i dels serveis digitals aplicats a les polítiques metropolitanes i l’accessibilitat del ciutadà a informació i tràmits de l’AMB. Per assolir aquests reptes organitzatius es treballarà per millorar les condicions dels treballadors públics amb mesures com la finalització dels processos d’estabilització, la formació o la provisió de les places d’oferta pública.
Dret a l'habitatge digne, assequible i de qualitat, rehabilitació del parc d'habitatges i millora dels barris metropolitans
Principis orientadors |
---|
2 |
Objectius programàtics |
---|
3 - 15 - 16 - 17 |
-
Objectiu 1.1. Impulsar estratègies col·laboratives per tal de refermar el dret a l’habitatge en el marc del territori metropolità
Actuacions
1.1.1. Impulsar un pacte metropolità per l’habitatge que permeti escoltar els diferents actors, teixir-hi acords i aprofitar totes les iniciatives.
1.1.2. Obrir noves vies de col·laboració amb el sector privat, les cooperatives, el tercer sector i altres actors de la societat civil que explorin fórmules com la cessió de drets o la concessió, entre d’altres.
1.1.3. Planificar i gestionar els instruments de sòl i d’habitatge i desenvolupar les competències de coordinació que el Decret llei 17/2019 atorga a l’AMB en aquesta matèria.
1.1.4. Impulsar la cooperació i concertació del conjunt de territoris i institucions de la regió metropolitana de Barcelona en relació amb l’habitatge.
-
Objectiu 1.2. Continuar l’estudi i l’anàlisi del sector de l’habitatge com a mecanisme per a la presa de decisions i l’orientació de les polítiques públiques
Actuacions
1.2.1. Analitzar noves actuacions per complementar l’estratègia metropolitana de l’habitatge, en forma de programes gestionats a través dels municipis.
1.2.2. Fer estudis de prospectiva i anàlisi del sector de l’habitatge a través de l’Observatori Metropolità de l’Habitatge.
1.2.3. Estudiar la problemàtica de l’habitatge buit o en mal estat de conservació.
-
Objectiu 1.3. Incrementar l’oferta d’habitatge assequible al territori metropolità
Actuacions
1.3.1. Construir habitatge assequible i de qualitat mitjançant l’IMPSOL, que preveu la construcció de 2.037 habitatges.
1.3.2. Construir, mitjançant l’operador Habitatge Metròpolis Barcelona, 4.500 habitatges de lloguer assequible en règim de protecció indefinit (2.250 en municipis metropolitans i 2.250 a Barcelona).
1.3.3. Completar l’adquisició d’habitatges amb protecció oficial i règim de lloguer.
1.3.4. Estudiar i executar altres oportunitats per adquirir i millorar habitatges amb protecció oficial.
1.3.5. Obrir fórmules de col·laboració publicoprivada amb la modalitat de concursos de concessió de drets de superfície per a la construcció de 1.500 habitatges de protecció oficial, a partir dels criteris aprovats pel Reial decret llei 26/2020.
1.3.6. Treballar amb els ajuntaments perquè cedeixin sol públic per executar les polítiques d’habitatge.
1.3.7. Treballar amb els ajuntaments per promoure allotjament dotacional en sòl d’equipaments.
1.3.8. Continuar el diàleg amb la SAREB sobre actius que es puguin incorporar en el parc públic d’habitatges.
-
Objectiu 1.4. Promoure la qualitat arquitectònica, la sostenibilitat i la inclusivitat en els projectes d’habitatge
Actuacions
1.4.1. Generar habitatge adaptable, inclusiu i no jerarquitzat, amb perspectiva de gènere i tipologies innovadores.
1.4.2. Encaminar els projectes cap a la creació de terrasses i balcons, imprescindibles en zones de clima mediterrani, i potenciar els espais comunitaris com a espais intermedis entre l’habitatge i la ciutat.
1.4.3. Incloure aspectes bioclimàtics i d’eficiència energètica (consum energètic zero) en la concepció dels nous edificis d’habitatge protegit i impulsar una estratègia bioclimàtica i energètica d’àmbit metropolità que prengui en consideració els efectes de les pandèmies i els confinaments.
-
Objectiu 1.5. Fomentar la rehabilitació i millora integral de barris metropolitans
Actuacions
1.5.1. Promoure i gestionar programes de subvencions amb fons Next Generation per a la rehabilitació de l’eficiència energètica i l’accessibilitat dels habitatges en els municipis metropolitans, a través del Consorci Metropolità de l’Habitatge.
1.5.2. Continuar la política de rehabilitació extensiva a través del Consorci Metropolità de l’Habitatge amb l’objectiu de rehabilitar 10.000 habitatges en 10 barris metropolitans de 10 municipis, amb una inversió de 100 milions d’euros.
1.5.3. Estudiar i impulsar nous plans més enllà del finançament Next Generation per rehabilitar 15.900 habitatges.
Vertebració territorial metropolitana en infraestructures, espai públic, equipaments i plans d'inversió
Principis orientadors |
---|
1 - 3 - 4 - 5 - 7 |
Objectius programàtics |
---|
1 - 3 - 7 - 9 - 13 - 17 - 18 - 19 - 34 |
-
Objectiu 2.1. Intervenir en l’espai públic metropolità i gestionar-lo per contribuir al desenvolupament sostenible
Actuacions
2.1.1. Aplicar el Protocol de sostenibilitat en la redacció de projectes i en l’execució d’obres de l’AMB i l’IMPSOL.
2.1.2 Promoure una gestió sostenible dels parcs i platges metropolitans.
2.1.3 Promoure la innovació i la recerca de solucions que contribueixin al desenvolupament sostenible.
-
Objectiu 2.2. Continuar la digitalització per millorar la qualitat i l’eficiència dels processos d’intervenció i gestió de l’espai públic
Actuacions
2.2.1. Aplicar la metodologia BIM durant tot el procés constructiu.
2.2.2. Avançar en la incorporació de noves tecnologies per a la gestió dels parcs i les platges metropolitans i la millora de l’experiència ciutadana.
2.2.3. Recopilar dades obtingudes dels projectes i les obres per a la creació d'indicadors.
-
Objectiu 2.3. Desenvolupar intervencions i fer una gestió de l’espai públic que permeti la plena accessibilitat universal fonamentada en la diversitat social
Actuacions
2.3.1. Integrar l’accessibilitat universal en la redacció de projectes i en l’execució d’obres.
2.3.2. Analitzar i fer una diagnosi del nivell d’accessibilitat universal dels parcs i les platges metropolitans.
-
Objectiu 2.4. Consolidar el sistema de qualitat propi per a la gestió de les actuacions i dels parcs i platges metropolitans
Actuacions
2.4.1. Actualitzar les guies per a la redacció de projectes.
2.4.2. Integrar l’execució i la direcció de les obres en el sistema de qualitat.
2.4.3 Integrar la resta de guies i metodologies en el sistema de qualitat.
2.4.4. Avançar en la consolidació del sistema de qualitat i medi ambient dels parcs i platges metropolitans.
2.4.5. Disposar del document definitiu dels indicadors socioambientals de les platges metropolitanes.
-
Objectiu 2.5. Impulsar la transferència de coneixement sobre l’espai públic metropolità entre l’AMB, els ajuntaments i la ciutadania
Actuacions
2.5.1. Col·laborar amb els municipis per incorporar nous equipaments i espais patrimonials a la xarxa metropolitana de patrimoni.
2.5.2. Desenvolupar accions de comunicació i divulgació que permetin la transmissió del coneixement tècnic de l’AMB vers als ajuntaments i la ciutadania.
2.5.3. Promoure acords amb els ajuntaments per implementar metodologies com el Protocol de sostenibilitat o la tecnologia BIM en els projectes, obres i equipaments de l’espai públic.
-
Objectiu 2.6. Impulsar projectes educatius i de participació ciutadana en la intervenció i gestió de l'espai públic
Actuacions
2.6.1. Promoure la dinamització dels parcs i platges metropolitans com a espais educatius, de participació i de cohesió social (programa Aprenem a la Xarxa).
2.6.2. Realitzar enquestes de satisfacció als usuaris dels parcs i platges metropolitans.
-
Objectiu 2.7. Mantenir i impulsar la millora i la integració urbana de les infraestructures d’abast metropolità
Actuacions
2.7.1. Fer el manteniment i millorar la seguretat i l’eficiència energètica a les rondes de Barcelona.
2.7.2. Impulsar la transformació i integració urbana de la B-23 mitjançant un consorci entre la Generalitat de Catalunya i els ajuntaments.
2.7.3. Estudiar totes les alternatives de transformació urbana de la C-31 en el seu pas per Badalona i Sant Adrià de Besòs i impulsar acords que permetin millorar-ne la permeabilitat i minimitzar-ne l’impacte acústic.
2.7.4. Promoure acords amb la Generalitat i els ajuntaments que permetin impulsar la transformació de l’N-150.
2.7.5. Promoure la planificació territorial i urbanística en diferents àmbits del territori metropolità a favor de la generació d’activitat econòmica, habitatge, serveis i equipaments.
-
Objectiu 2.8. Coordinar plans, programes i projectes d’inversió d’abast metropolità
Actuacions
2.8.1. Elaborar i aprovar el Pla metropolità d’inversions 2024-2027.
2.8.2. Redactar els projectes de les actuacions adherides al Pla metropolità d’inversions 2024-2027.
2.8.3. Executar les obres de les actuacions adherides al Pla metropolità d’inversions 2024-2027.
2.8.4. Donar suport tècnic als ajuntaments per a la planificació de les actuacions dels diferents plans d’inversió de l'AMB.
2.8.5. Donar suport tècnic als ajuntaments per executar els seus plans d’inversions i per redactar documents tècnics en temes de planejament, urbanització, integració urbana d’infraestructures i d’altres d’interès metropolità.
2.8.6. Proposar i gestionar projectes cofinançats amb fons europeus i altres fonts de finançament.
-
Objectiu 2.9. Coordinar amb l'Agència Barcelona Regional (BR) l’impuls de projectes i estratègies transformadores a escala metropolitana
Actuacions
2.9.1. Dissenyar, executar i avaluar el contracte programa que incorpora estudis, informes, assessorament especialitzat i projectes per a l’AMB.
2.9.2. Desenvolupar treballs i projectes en relació amb l’estratègia metropolitana global.
Infraestructura verda metropolitana
Principis orientadors |
---|
1 - 3 |
Objectius programàtics |
---|
3 - 9 - 11 - 13 - 15 - 18 - 19 - 20 - 21 |
-
Objectiu 3.1. Planificar i gestionar la infraestructura verda, reforçant-ne la qualitat, la continuïtat i els serveis
Actuacions
3.1.1. Establir les bases per a l’elaboració de l’Estratègia metropolitana d’infraestructura verda, connectivitat i restauració ecològiques (EIVMet).
3.1.2. Impulsar eines i instruments que permetin fer el seguiment de l’evolució de la infraestructura verda metropolitana.
3.1.3. Valoritzar els elements de la infraestructura verda metropolitana mitjançant la participació en projectes amb altres administracions i entitats.
3.1.4. Iniciar la planificació estratègica per a cadascun dels espais que integren la infraestructura verda metropolitana, en especial dels espais oberts que no tenen una figura de protecció específica.
3.1.5. Testar i difondre els beneficis de les solucions basades en la natura en el marc de la infraestructura verda metropolitana.
3.1.6. Impulsar, executar i fer el seguiment del Programa d'actuacions de millora del paisatge natural i urbà (PSG).
-
Objectiu 3.2. Gestionar els espais agraris i forestals, d’acord amb el seu triple paper ambiental, social i econòmic
Actuacions
3.2.1. Donar suport a la posada en marxa de les mesures contingudes en els nous planejaments del Parc Natural de la Serra de Collserola i unificar criteris de gestió en els altres espais naturals metropolitans.
3.2.2. Fomentar la gestió del territori en clau d'incrementar la resiliència, reduint el risc d'incendi, valoritzant els productes derivats de la gestió forestal i els conreus de proximitat i promovent l'economia verda i circular.
3.2.3. Impulsar, executar i fer el seguiment del Programa metropolità d'actuacions de gestió forestal (PMAF).
3.2.4. Estudiar la possibilitat de gestionar coordinadament l'espai natural del Delta, el Parc Agrari del Baix Llobregat i l'espai fluvial del Llobregat, i analitzar la possibilitat d'integrar-los en un sol àmbit de gestió.
-
Objectiu 3.3. Promoure la recuperació ambiental i paisatgística dels espais fluvials
Actuacions
3.3.1. Iniciar la definició i concertació dels criteris per a la planificació del tram metropolità del riu Llobregat.
3.3.2. Ordenar, recuperar i gestionar els espais fluvials mitjançant l’execució de projectes dins del marc del Pla d’inversions i d’altres fonts de finançament, en col·laboració amb els municipis.
3.3.3. Impulsar actuacions de manteniment del riu Llobregat i de coordinació amb la Diputació de Barcelona per al manteniment del riu Besòs.
3.3.4. Promoure l’ús de fonts alternatives d’aigua, com l’aigua regenerada i altres, en els projectes paisatgístics per a la consolidació i millora de la infraestructura verda i blava.
-
Objectiu 3.4. Mantenir una interlocució amb altres administracions públiques i companyies de serveis d’interès general pel què fa a les infraestructures metropolitanes, per a la coordinació entre l’AMB i altres ens (ACA, ADIF, AENA, projectes de companyies de serveis d’interès general, etc.)
Actuacions
3.4.1. Elaborar informes i assessorar tècnicament els ajuntaments i l’AMB sobre l’impacte dels projectes d’infraestructures.
3.4.2. Elaborar estudis i treballs tècnics per definir les actuacions d’estabilització de la costa.
3.4.3. Impulsar noves actuacions de preservació de la infraestructura verda, com les dunes híbrides.
3.4.4. Instar l’Administració general de l’Estat i la Generalitat perquè redactin projectes que garanteixin l’estabilitat de la costa i hi facin les tasques recurrents de manteniment.
3.4.5. Demanar la participació de l'AMB en els òrgans de gestió d'infraestructures estatals ubicades al territori metropolità.
Plans, estratègies i projectes per la cohesió social i territorial
Principis orientadors |
---|
1 - 2 - 3 - 4 |
Objectius programàtics |
---|
3 - 4 - 5 - 10 - 15 - 16 - 17 - 18 - 19 - 20 - 21 - 26 - 29 - 35 |
-
Objectiu 4.1. Fomentar l’execució dels projectes de l’Estratègia Besòs en els àmbits de la integració urbana i la connectivitat, la millora de la franja costanera i la rehabilitació i millora urbanes
Actuacions
4.1.1. Millorar la connexió dels marges del Besòs amb ponts i passeres.
4.1.2. Ampliar i connectar la xarxa de carrils bici a les ribes del Besòs.
4.1.3. Redactar un estudi de configuració del litoral entre la desembocadura del Besòs i el port de Badalona, i el seu encaix amb el PDU de les Tres Xemeneies.
4.1.4. Impulsar el planejament i donar suport a la viabilitat de les propostes vinculades al sector de les Tres Xemeneies.
4.1.5. Redactar el planejament i rehabilitar els sectors industrials dels marges dret i esquerre del Besòs.
-
Objectiu 4.2. Executar el Programa integral de barris per a la millora de les rendes (PIBMR)
Actuacions
4.2.1. Promoure l'intercanvi de bones pràctiques i coneixement entre els ajuntaments sobre els projectes executats de la primera convocatòria del PIBMR.
4.2.2. Buscar la complementarietat i coordinació amb plans de barris d’altres administracions.
4.2.3. Col·laborar amb l’Institut Metròpoli en el seguiment i l’avaluació del PIBMR a través d’indicadors socials dels barris metropolitans.
-
Objectiu 4.3. Implementar el sistema metropolità integral de seguretat
Actuacions
4.3.1. Desenvolupar el que preveu l’article 14 de la Llei de l’AMB en matèria de convivència, i constituir un sistema de seguretat integral des de les competències de l’AMB i en col·laboració amb altres administracions, socis privats i agents implicats.
4.3.2. Desplegar un sistema tecnològic de prevenció i seguretat d’abast metropolità.
4.3.3. Definir criteris per evitar zones de risc a l’espai públic, que tinguin en compte la protecció dels col·lectius més vulnerables i amb més risc.
4.3.4. Promoure la redacció de diferents plans d’intervenció metropolitans (seguretat nocturna, prevenció de riscos als espais naturals i al litoral, adaptació tecnològica a l’espai públic, etc.).
4.3.5. Actuar en matèria de convivència, coordinar criteris normatius, impulsar campanyes i fomentar la corresponsabilitat ciutadana.
-
Objectiu 4.4. Establir les bases per a la futura Estratègia de resiliència metropolitana
Actuació
4.4.1. Analitzar plans, polítiques i projectes a partir dels quals s’impulsarà l’Estratègia de resiliència metropolitana.
-
Objectiu 4.5. Dur a terme accions associades a l’erradicació de l'amiant
Actuacions
4.5.1. Participar en la Comissió per a l’Erradicació de l’Amiant a Catalunya (CEAC).
4.5.2. Continuar els estudis per fer possible l’erradicació de l’amiant del territori metropolità.
Modernització de l’administració de l’AMB
Principis orientadors |
---|
5 - 6 |
Objectius programàtics |
---|
1 - 9 - 33 - 34 - 35 |
-
Objectiu 5.1. Millorar la qualitat i eficiència dels serveis
Actuacions
5.1.1. Continuar la modernització tecnològica i de serveis digitals que donen suport a les necessitats de gestió interna.
5.1.2. Impulsar el pla de carrera del personal de la Institució.
5.1.3. Acabar el procés d’estabilització dels funcionaris interins.
5.1.4. Revisar el tribut metropolità.
5.1.5. Continuar la remodelació dels edificis de la seu de l’AMB, per tal d’optimitzar la utilització dels espais i millorar-ne l’eficiència energètica.
5.1.6. Continuar la renovació del parc mòbil, amb la incorporació de vehicles de baixes emissions i més eficients energèticament, prioritàriament vehicles elèctrics.
5.1.7. Revisar els procediments de gestió interna, adaptant-los a noves necessitats i fent-los més eficients.
5.1.8. Assegurar el sistema de finançament dels diferents serveis de la institució, adaptant-lo a la realitat de les necessitats actuals i futures.
5.1.9. Retre comptes dels compromisos establerts a les cartes de serveis aprovades.
5.1.10. Certificar, per entitats terceres i independents, els serveis prestats per l’AMB d’acord amb estàndards internacionals de sistemes de gestió de la qualitat i el medi ambient.
5.1.11. Reclamar la participació de l'AMB en els fons de l'Estat i de la Generalitat.
Foment del govern obert, l’administració digital i la proximitat amb la ciutadania
Principis orientadors |
---|
5 - 7 |
Objectius programàtics |
---|
1 - 12 - 33 - 36 |
-
Objectiu 6.1. Promoure el govern obert per enfortir la relació amb la ciutadania
Actuacions
6.1.1. Introduir el sistema d’assistència telemàtica a l’Oficina d’Atenció Ciutadana.
6.1.2. Implantar la figura del funcionari habilitat per assistir la ciutadania en els tràmits presencials.
6.1.3. Implantar un sistema de resposta automatitzada d’atenció ciutadana basat en la intel·ligència artificial.
6.1.4. Ampliar el catàleg de tràmits en línia per a ciutadans i empreses.
6.1.5. Digitalitzar les col·leccions impreses editades per l’AMB per posar en valor el seu patrimoni bibliogràfic.
6.1.6. Redactar el pla de difusió de la biblioteca per donar a conèixer aquest servei a la ciutadania.
6.1.7. Crear un cercador únic per donar accés al coneixement generat per l’AMB.
6.1.8. Aprovar un Reglament de transparència, bon govern, participació ciutadana i administració digital.
6.1.9. Millorar la comprensió i facilitar l’anàlisi de la informació publicada mitjançant visualitzacions dinàmiques.
6.1.10. Millorar la rendició de comptes de la gestió pública de l’AMB i les seves entitats vinculades incrementant la informació publicada als portals de transparència.
6.1.11. Promoure la transparència als ajuntaments metropolitans.
-
Objectiu 6.2. Consolidar l’administració digital i l’eficiència administrativa
Actuacions
6.2.1. Crear una comissió multidisciplinària per definir i implantar el model d’administració digital a l’AMB.
6.2.2. Actualitzar i impulsar la política de gestió documental de l’AMB.
6.2.3. Interoperar amb altres administracions mitjançant la connexió a les plataformes d’intermediació de dades per garantir la simplificació administrativa i els drets dels ciutadans.
6.2.4. Disposar d’un arxiu electrònic únic de l’AMB.
6.2.5. Dissenyar el Pla de digitalització dels documents essencials.
6.2.6. Posar en marxa la digitalització certificada per avançar cap a una administració plenament electrònica i sense paper.
6.2.7. Aprovar el procediment per a l’establiment d’actuacions administratives automatitzades (AAA) i dur a terme una prova pilot.
6.2.8. Implantar un sistema d’anonimització automàtica de documents basat en la intel·ligència artificial i el disseny de plantilles documentals.
6.2.9. Identificar la informació susceptible de ser publicada de manera automatitzada i oferir-la en format de dades obertes i reutilitzables.
-
Objectiu 6.3. Avançar cap el bon govern i la cultura de l’organització
Actuacions
6.3.1. Dissenyar i implementar una metodologia que garanteixi el compliment de les obligacions de transparència sobre l’activitat subvencional.
6.3.2. Redactar un nou Pla estratègic de subvencions vinculat al PAM.
6.3.3. Estudiar l’actualització del codi ètic i de conducta mitjançant un procés participatiu intern, així com el seguiment de la seva implementació.
6.3.4. Dissenyar un programa intern de sensibilització en l’àmbit del bon govern.
6.3.5. Impulsar la metodologia participativa dins de l’organització per elaborar nous reglaments de l’àmbit funcional o d’organització interna, i aconseguir-ne l’assimilació.
6.3.6. Implantar el sistema intern d'alertes (SIA) de l'AMB, amb el canal intern d'alertes, designar l'òrgan gestor independent i proveir els recursos necessaris per garantir els drets de protecció de totes les parts implicades.
-
Objectiu 6.4. Substituir, modernitzar i optimitzar les suites de sistemes d’informació corporatius Implantar el nou projecte de Recursos Humans
Actuacions
6.4.1. Implantar el nou projecte de Recursos Humans.
6.4.2. Implantar el projecte d’e-Administració.
6.4.3. Modernitzar les infraestructures tecnològiques i de sistemes.
6.4.4. Aplicar la innovació tecnològica tant en els processos com en la prestació de serveis metropolitans.