Accessos directes:

Logotip pam.cat pam.cat

Cercador global de l'AMB

8

Suports

Roger Melcior

Infraestructures fixes de suport al servei de bus

| Autor/a: Roger Melcior | 0 comentaris

Tornar

Una de les línies estratègiques en matèria de mobilitat és impulsar l'eficiència de la xarxa de bus metropolitana de gestió indirecta.

Per això, cal analitzar els eixos de més demanda per implamentar accions de millora de la velocitat comercial insipirant-se en el HBLS i els BRT.

Dins d'aquest paquet de mesures s'inclouen la dotació d'infraestructura segregada en els principals eixos entre municipis, la prioritació semafòrica o la millor gestió dels temps de parada del bus amb mesures com l'accés per totes les portes, la venda de bitllets en parada o les parades dobles. Totes aquestes mesures han de permetre l'increment de la velocitat comercial i poder millorar freqüència amb els mateixos recursos a banda d'un previsible augment de validacions per fer el sistema més competitu respecte altres modes com el transport privat.

L'eix prioritari a treballar hauria de ser un dels de més demanda de gestió indirecta: el de Badalona a Santa Coloma, un corredor que concentra una demanda diària superior a les 15.000 persones amb freqüències molt elevades i amb carència de transport alternatiu en mode ferroviari.

Comentaris

Necessites iniciar la sessió per a poder afegir un comentari.